Az amerikai country linedance

A linedance vonaltáncot, sortáncot jelent, amit a táncosok sorokba rendeződve country zenére ropnak. Eredete az Amerikai Egyesült Államok, e táncformát sokszor a vadnyugat világához kötik.

A linedance-típusú táncok már az 1970-es években kapcsolódtak a különböző ismert zenei stílusokhoz, amibe beletartozott a swing, a rock’n’roll és a disco. A sortáncok variációi és népszerűsége a 20. század végétől, a 21. század elejétől datálható. Már több éve Magyarországot is elérte e vidám és életteli, kiváló szórakozási lehetőséget nyújtó táncforma. Nem is voltak restek a country tánc szerelmesei ünnepélyes keretet adni kedvenc elfoglaltságuknak és 2009 óta éves rendszerességel rendezik meg az Országos Linedance & Country Fesztivált.

Immár 3. alkalommal került megrendezésre az egyre nagyobb sikernek örvendő fesztivál, ahol a legjobb linedance csapatok és country zenét játszó zenekarok mutatkoztak be. A fesztivál lehetőséget biztosít mindegyik csapat számára, hogy megismertessék magukat illetve megismerjék a jelen lévő klubokat, akiknak száma évről évre nőtt és mára már elérte a 19-et. Az egyszerűen tanulható és partnert nem kívánó linedance hamar nagy népszerűségre tett szert világszerte. Sok országban, különösen Európában, az ott állomásozó amerikai katonák osztották meg a line és country táncot a helyiekkel. A fesztivál érdekessége, hogy egyszerre több mint 200 táncos ugyanazt a táncot mutatja be!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*