Közép-Európa legnagyobb beltéri szárazcsúszdája

A szabadesés élményét is kínálja az a Közép-Európában egyedülálló óriás csúszda- és játszóbirodalom, amelyet október 29-én nyitnak meg Patcán, a Katica Tanya Aktív Pihenési Központban. A Kaposvártól alig egy ugrásra fekvő kis zsákfaluban az őszi szünet első napján avatják fel a szenzációszámba menő beltéri csúszdaparkot, amely kor- és súlyhatár nélkül mindenki számára elérhető.

Akár három generáció is egyszerre élvezheti a lecsúszás örömét a három óriáscsúszda nyolc pályájának valamelyikén, melyek magassága négy és fél, illetve hat és fél méter, hossza pedig 20 méter. A legenyhébb lejtésűeket lábzsákba bújva lehet meghódítani, míg a hullámcsúszda végén színes labdatenger jelenti a fékezőerőt. Aki veszi a bátorságot és lecsúszik a „hirtelen” csúszdán is, úgy érezheti magát, mintha egy repülőből ugrott volna ki. Természetesen mindez a legszigorúbb nemzetközi biztonsági előírásoknak maximálisan megfelelve történik.

A csúszdák mellett hatalmas, négyszintes gyermekjátszó labirintus és a totyogóknak való játszóterület is helyet kapott a fűtött épületben. Az új csúszda- és játszóház összekapcsolódik a Katica Tanya eddigi élményelemeivel, végig fedett területen haladva lehet részt venni a kézműves programokon, játszani az élménybirodalomban vagy étkezni az étteremben. 2012 januárjára pedig elkészül a kétszintes felnőtt játszóterep, ügyességi feladatokkal megtűzdelve, ahol a szülők is átélhetik a kúszás, toronymászás, egyensúlyozás izgalmait.

A 90 millió forintos beruházás megvalósításához a Katica Tanya 40 millió forintot nyert a Dél-dunántúli Regionális Operatív Program keretében – tudtuk meg Handó János tulajdonostól.

Handóék – az aktív ökoturizmus egyik hazai úttörőiként –2001 óta építik a Katica Tanyát Patcán, több dombra és völgyeikben települve, ahol a hagyományos falusi és agrárvilág szépségeit, élményeit és értékeit adják át bámulatra méltó sokszínűséggel. Ötven különböző programot kínálnak a kézművesség, természetismeret, hagyományőrzés és gazdálkodás területén. Önellátó gazdaságuk száznál is több jószágot számlál. A húszféle, kül- és beltéri játszóalkalmatosság között van hancúrpajta, öreg mezőgazdasági gépek parkja és gokartpálya is. A középkort idézi a több szintes, korhű rönkvár és az ugyancsak az eredeti mintára készült, óriási kőhajítógépek. Érdemes figyelemmel kísérni a Jeles napok a Katica Tanyán tematikus hétvégi programsorozatot, mert ezek mindig az adott időszak ünnepeinek népszokásaihoz kapcsolódnak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*