Egekben az euró

Gyengült a forint az euróval szemben: bár szerdán fél tízkor még 305,60 forinton jegyezték az eurót, árfolyama tizenegy óra után nem sokkal 307 forint közelébe került, és gyengült a forint a svájci frankkal szemben is.

Az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedők szerint továbbra is a Görögországgal kapcsolatos bizonytalanság okoz idegességet a piacokon, és az sem jó hír, hogy hírügynökségi források szerint elhalasztotta az euróövezeti mentőcsomagok motorjának számító Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) a hét közepére tervezett, 3 milliárd eurós kötvénykibocsátását, amellyel az ír mentőprogram újabb részletét finanszírozza a szervezet. A bankközi devizapiacon a svájci frankot 252,20 forinton jegyezték röviddel 11 óra után, a fél tízes 251,10 forint után; ez az árfolyam ugyanakkor erősebb a kedden esti 253,10 forintnál.
A dollárt 223 forinton jegyezték a másfél órával korábbi 221,90 forint után. A forint gyengülésével párhuzamosan a nyitáshoz képest tovább csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a BUX is, amely negyed 12-kor csaknem 5 százalékos mínuszban volt, az OTP árfolyama pedig 8,5 százalékkal 3.240 forintra esett. (MTI)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*