Erdei Zsolt elfogadta a Showtime ajánlatát

Erdei Zsolt ökölvívó elfogadta a Showtime televízió által kínált lehetőséget, egy 2011. december 31-ei címmérkőzésre, a jelenlegi IBF világbajnok Tavoris Cloud ellen. Erdei Zsolt és menedzsmentje jelenleg Tavoris Cloud és menedzsmentjének állásfoglalását várja, hogy a végső megállapodás és szerződés aláírás megtörténhessen, amelyre akár napokon belül sor kerülhet.

Konkrétum híján eddig csak remélhette, most viszont egy lépéssel közelebb került álmához: Erdei Zsolt december 31-én világbajnoki címmérkőzésen bokszolhat az IBF félnehézsúlyú koronájáért. A korábbi magyar világbajnok végre képbe került a tengerentúlon, és Madár elfogadta a Showtime amerikai televíziós társaság ajánlatát. E szerint szilveszterkor (illetve magyar idő szerint már 2012. január 1-jén) Madár és a címvédő amerikai Tavoris Cloud küzdene egymással a koronáért. Cloud egyelőre nem válaszolt még a csatornának, de a nagyszerű hírt közlő sport1tv.hu portál szerint ő is hajlik az ajánlatra. Erdei leendő ellenfelének ugyanis a jelenlegi állás szerint esélye sincs arra, hogy a súlycsoport nagyágyúinak egyikével – Bernard Hopkinsszal, Chad Dawsonnal vagy Jean Pascallal – bokszoljon, Erdeit pedig a televízió is akarja.

A tévének kell megegyezni Clouddal

„Ez volt az álmom, mindenképpen világbajnoki címmérkőzést akartam bokszolni. Cloudot már többször is láttam, erős, mint a bivaly” – fogalmazott a portálnak Erdei. A reménybeli ellenfelet innentől már nem Madárnak és a Lou DiBella vezette amerikai menedzsmentnek kell győzködnie, hanem a Showtime-nak. Ha minden a tervek szerint alakul, és Erdei után Cloud is igent mond, akkor Madár pályafutása legkeményebb felkészülése elé néz. Úgy tudni, a finomhangolást – ahogy a korábbi amerikai meccsek előtt is – már az Egyesült Államokban végzi majd az Erdei–Fritz Sdunek edző alkotta duó.

Sem az ellenfél, sem a helyszín, sem az időpont nem tudható még pontosan, csak annyi tűnik biztosnak: Erdei Zsolt menedzsmentje felpörgette az egyeztetéseket, és Madár ideje decemberben jön el.

„Egy hetet sajnos ki kellett hagynom, de szerencsére a héten újra teljes erővel készülhetek. Ha minden jól megy, rövidesen kiderül, hogy ki lesz a következő ellenfelem, és pontosan hol és mikor lesz a gála” – fogalmazott honlapján a veretlen mérlegű korábbi profi világbajnok, akit a napokban egy vírusos megbetegedés döntött le a lábáról. Erdei „Madár” egyébként már hetekkel ezelőtt elkezdte a felkészülést, hiszen a menedzsment óriási energiákat fektetett egy újabb meccs tető alá hozásába. Decemberben alighanem újra világbajnoki címmeccsen bokszolhat Zsolt.

Az erőnléti tréningek új helyszínen, a káposztásmegyeri Ramada Resort – Aquaworld Budapestben zajlanak, ahol a konditermi edzéseken túl teljes körű Spa- és wellness-szolgáltatások, szauna szertartások, sport- és relaxációs masszázsok segítik a kétszeres profi világbajnok mentális és testi felkészülését. Heti háromszor pedig a Klink Zoltán-féle lépcsőzés a menü: Madár erőnléti edzője a Rocky-filmben látott lépcsőzés feltétlen híveként a gödi Duna-part lépcsősorára irányítja védencét.
„December elejére készülünk, erre időzítjük a csúcsformát. Három hónap kihagyás után nehéz volt újra edzésbe állni, de egyre jobb formában vagyok, és egyre lendületesebbnek érzem magam” – elemezte eddigi eredményeit Erdei. Kijelentette, az unalmas és monoton lépcsőzések szürkeségét az új edzőterem speciális gépeivel próbálja oldani. Mivel az edzések intenzitása egyre nagyobb, egyre pörgősebb, ezért különös gondot fektet a regenerálódásra, relaxálásra. Amint szerződést kötöttek az egyelőre titkolt ellenféllel, nyilvánosságra hozzák Madár következő meccsének helyszínét és idejét. (mindennapi.hu)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*