Újabb két Burger King nyílik az idén

A BURGER KING®-et 1954-ben Floridában alapította meg közös vállalatként James McLamore és David Edgerton. Ez a két ember széleskörű ismeretekkel rendelkezett az étteremi üzletről és hitték, hogy szükség van egy gyorskiszolgáló étteremre, amely elérhető árakon minőségi ételeket kínál vonzó és tiszta környezetben.

1957-ben vezették be a világhírű WHOPPER® szendvicset, amely hamar a cég vezető terméke lett és ma már naponta több, mint 1,6 millió db-ot adnak el belőle világszerte. A két ember lelkes elhatározásából született a terjeszkedés ötlete és 1967-re már 274 éttermet nyitottak. Ma a BURGER KING® a világ második legnagyobb gyorsétterem hálózata több mint 11.000 étteremmel és naponta több, mint 15 millió vásárlóval. A cég 300.000 -nél is több embert foglalkoztat a Föld 61 különböző országában és kultúráiban, Ausztráliától Venezueláig.

Idén hazánkban is még újabb két üzlet nyílik. A vállalatvezető azon a jubileumi rendezvényen beszélt a cég gazdasági ügyeiről, amelyet abból az alkalomból rendezett a társaság, hogy két évtizede működnek Burger King éttermek Magyarországon. A vezérigazgató-helyettes elmondta: tavaly a Fusion Zrt.-nek a Burger King éttermek üzemeltetéséből származó árbevétele meghaladta a 6 milliárd forintot. Ez az összeg mintegy 7 százalékkal volt magasabb a 2009-esnél.

Sümegi László jelezte: az idei évet még 27 étterem működtetésével kezdte meg a társaság, ami az év végére kettővel emelkedik majd. Az egyik gyorskiszolgálású éttermet már megnyitották Tatabányán, míg a második Burger King éttermet várhatóan ez év végén adják át Szegeden. Így összesen 29 üzlete lesz a magyarországi Burger King hálózatnak. Húsz év alatt mintegy 5 milliárd forintot fektetett a Fusion Zrt. a Burger King-hálózat működtetésébe Magyarországon.

A vezérigazgató-helyettes arról is beszélt, hogy az általa képviselt társaság elkötelezett a magyar alapanyagok vásárlása mellett, amennyiben azok minőségileg megfelelnek a követelményeknek. Jelezte: általában a magyar beszállítóktól a felhasznált alapanyagok 30-70 százalékát vásárolják. Ezek lehetnek például zöldségek, de akár húsfélék is. (MTI)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.