Miamiban ad koncertet a Guns N’ Roses

Miami American Airlines Arénában ad koncertet október 29-én a világhírű Guns N’ Roses. Az együttes első tervezett 2011-es amerikai koncertje lesz. Ezt megelőzően az együttes Latin-amerikai turnén vett részt, Rio de Janeiro-ban a  Rock in Rio fesztiválon.

A Guns N ‘Roses jelenlegi egyetlen eredeti tagja az énekes Axl Rose. Az amerikai hard rock együttes, amelyet 1985-ben alapítottak Los Angelesben, a rocktörténelem egyik legsikeresebb zenekara. A zenekar első albuma az Appetite for Destruction 1987. július 21-én jelent meg. Az album borítójával kapcsolatban problémák merültek fel. Az eredeti lemezborítót Robert Williams készítette; a rajzon egy pengefogú szörny éppen ráugrik egy robotra, ami vélhetően megerőszakolta a kerítés tövében fekvő nőt. Miután több kereskedő megtagadta ezzel a borítóval az album forgalmazását, így a kiadó kompromisszumra kényszerült, és a képet a lemezborító belsejébe rakták, előre pedig egy kereszt került, rajta öt koponyával (Billy White tervezte, és eredetileg tetoválás lett volna). Az öt koponya a zenekar tagjait ábrázolta.

2009. szeptember 14-én a zenekar bejelentette, hogy négy koncertet fognak adni Ázsiában. Az első show december 11-én volt Taipeiben, és ez volt a zenekar első fellépése a lemez megjelenése óta, továbbá Axl Rose nyilvános megjelenése is 2007 júniusa óta. December 19-én a Tokyo Dome-ban léptek fel ahol a leghosszabb koncertjüket adták, 3 óra 37 perces játékidővel. A létesítmény történetében is ez volt a leghosszabb koncert, ahol az új album dalai mellett elhangzottak a régi klasszikusok is, valamint egy AC/DC és egy Dead Boysfeldolgozás is. Ez volt az utolsó ázsiai előadás.

2010 januárjában Kanadában folytatódott a turné, felléptek az MTS Centre-ben. Az előadásról a Rolling Stone pozitív kritikát fogalmazott meg. Január 16-án Calgary-ben léptek fel, ahol csatlakozott hozzájuk Mike Smith (Bubbles) is. A január 19-ei Saskatoon-i koncert érdekessége az volt, hogy a Paradise City-t 2007. óta első alkalommal nem játszották el a ráadásban.

Dale Resteghini kliprendező bejelentette, hogy a csapat dél-amerikai turnéjáról készít felvételeket, mivel Rose azt akarta, hogy a videók az elkövetkezendő években is támogassák majd az új lemezt.  Március 13-án a São Paulo-i Palestra Itália stadionban léptek fel, 40 000 rajongó előtt, ahol Rose-t eltalálta egy színpadra dobott üveg és a show egy pillanatra félbeszakadt. Két nap múlva a limai koncerten ugyanez az incidens megismétlődött.

Ezt követően főzenekarként léptek fel a Reading és a Leeds Fesztiválokon. A világ körüli turné tovább folytatódott. Manapság is folyamatosak a pletykák egy esetleges újraegyesülésről, a lehetőséget azonban mindkét fél elveti. Slash szerint egy újjáalakulással több 100 millió dollárt kaszálhatnának, de erre szerinte nincs sok esély.

2010 májusában, Axl Rose 5 millió dollárra perelte Irving Azoffot, a zenekar korábbi menedzserét, mondván Azoff szabotálta a Guns N’ Roses visszatérő albumát és hazudott egy esetleges “szuper turnéról” a Van Halennel (Azoff őket is menedzselte), amely része volt Azoff tervének, mely szerint egyesíti a Guns N’ Roses korábbi felállását. Rose azt mondta, hogy Azoff elrontotta a ‘Chinese Democracy’ népszerűsítésére tett intézkedéseket is. 2010. május 31-én megkezdték európai turnéjukat Bergenben, Norvégiában.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.