Árak nélküli éttermet nyitott Jon Bon Jovi

Néhány hónapja ért véget a Bon Jovi zenekar másfél évig tartó turnéja, de az énekes frontember, Jon Bon Jovi nem pihen. A napokban nyitotta meg első éttermét New Jerseyben, Red Bank városában Soul Kitchen néven.

Jon Bon Jovi eddig is sokat tett a szegény sorsú emberekért. Öt éve hozta létre a JBJ Soul Fundation alapítványát, mellyel szociális bérlakásokat épített a rászorulóknak. Most nyíló éttermében azoknak az embereknek szeretne segíteni, akik nem tehetik meg, hogy étteremben ebédeljenek, sőt talán egyáltalán nem tehetik meg, hogy ebédeljenek. Amerikai felmérések szerint esténként minden hatodik ember éhesen tér nyugovóra. A gazdasági világválság kellős közepén sok családnak lehet ez segítség, akkor is, ha csak egy nyugodt vasárnapi ebédet szeretnének együtt elkölteni, mint a régi szép időkben, amikor anyunak nem kellett főznie és apunak nem kellett takarítania.

A munkálatok egy évvel ezelőtt kezdődtek, egy szerelőműhelyt kellett átalakítani étteremmé, mostanra azonban bármelyik szomszédos vendéglátó egységgel felveheti a versenyt a Soul Kitchen. A vendégek szépen megterített asztal mellett, tápláló, egészséges ételeket fogyaszthatnak, erről a saját bio konyhakert gondoskodik.

Jon feleségével, Dorotheaval már évek óta segít egy népkonyhát (Lunh Break), ahol ingyen étkezhetnek az emberek.
Ezzel ellentétben a Soul Kitchen nem népkonyha és semmi sincs ingyen. Azonban, hogy ki mennyit tud fizetni, azt a kedves vendégre bízzák. Ha tehetősebb az illető, egy zárt borítékban akár nagyobb összegű adományt is hagyhat az asztalon, vagy épp csak egy húszast. Az sem baj, ha egyáltalán nincs pénze, a menü ledolgozható. Lehet az étteremben felszolgálni, mosogatni, takarítani, a konyhakertet művelni vagy a konyhán segédkezni. Ha esetleg egyik feladat sem lenne testhezálló, a Lunch Break vagy a Food Bank biztos tud megfelelő önkéntes munkát biztosítani, ahová kiközvetítik az illetőt. Akik más szervezetnek végeznek közhasznú munkát, azok is betérhetnek a Soul Kitchenbe. Így senki sem érezheti magát kellemetlenül, hogy ingyen konyhán étkezett.

Az étteremben rendszeresen megfordul maga a rock sztár is, és nem rest mosogatószivacsot ragadni, mivel saját bevallása szerint a főzéshez nem ért. A Bon Jovi 2013-ban, megalakulásuk 30. évfordulóján jelenteti meg következő stúdió albumát, melynek dalai egy része biztosan a gazdasági válságról fog szólni. (zene.hu)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.